Skiers left – ride safe

Nu är det dags att öppna mappen. Efter lavinen började jag försöka förstå vad som hade hänt. Greppa. Vad gjorde vi rätt, vad gjorde vi fel och vad kunde vi helt enkelt inte rå på? Jag skapade en mapp på datorn med massa dokument och länkar, samlade boktips. Men efter olyckan kunde jag inte tänka, jag var inte rationell, bara känslomässig. Jag har faktiskt inte kunnat tänka på eller se snö fram till nu. Nu har snön börjat falla, jag har läst om nya olyckor, det är dags att öppna mappen. Lära  mig mer, vara tacksam att det gick bra, men också fortsätta med livet. Jag tror inte så många på riktigt förstår omkring mig hur jag egentligen har mått. För mig har de senaste nio månaderna varit ett rent helvete mentalt. Men det har gått bra.

IMG_5955

Innan jag öppnar mappen så tänkte jag att det var dags att ta en dusch. Jag började med en lavinföreläsning av ingen mindre än den bästa – Mårten Johansson från Åre Lavincenter. Fantastiskt fina stiftelsen Skiers left – ride safe, arrangerar gratis föreläsningar om snövett, skidor och lavinterräng. Mer sånt helt enkelt! Det som mycket saknas i Sverige kanske är på gång att hända. Tänk forum med observationer, bra väderdata och sånt vi kustbor kan behöva när vi vill åka in i landet och skida.

Jag var nervös innan, skulle pratet, stämningen, bilder få mig att få flashbacks?
Det var fin men allvarlig stämning. Jag kunde tänka, ta in, förhoppningsvis börja komma ihåg igen. Det är som att den delen av min hjärna är undanstoppad. Men det gick bra, jag har klarat duschen. Nu öppnar jag mappen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s